Veelgestelde vragen

Snelle installatie: binnen 4 weken

Transparante communicatie en prijzen

InstallQ gecertificeerde monteurs

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een duurzame en kostenbesparende energiebron. Ze verminderen uw CO2-uitstoot en leveren direct een besparing op uw energierekening op. Daarnaast kunnen ze de waarde van uw woning verhogen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn woning?

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van verschillende factoren zoals uw energieverbruik, de oriëntatie en hellingshoek van uw dak, en het type zonnepaneel dat u kiest. Een algemene regel is dat één zonnepaneel ongeveer 85 tot 100 kWh per jaar oplevert.

Wat is de terugverdientijd van een zonnepaneelsysteem?

De terugverdientijd van zonnepanelen is over het algemeen tussen de 5 en 6 jaar, afhankelijk van de specifieke omstandigheden, zoals de kosten van de installatie, het rendement van de panelen en de energieprijs.

Wat zijn de verschillende soorten zonnepanelen en welke is het meest geschikt voor mijn situatie?

Er zijn drie hoofdsoorten zonnepanelen: monokristallijn, polykristallijn en dunne film. De beste keuze hangt af van uw budget, ruimte op het dak en esthetische voorkeur. We raden aan om een gesprek te hebben met een van onze adviseurs om te bepalen welk type paneel het beste bij uw situatie past.

Kan ik gebruikmaken van subsidies of andere financiële regelingen voor zonnepanelen?

Ja, er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar voor het installeren van zonnepanelen. De specifieke mogelijkheden kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en de huidige regelgeving.

Hoe lang duurt het installatieproces van zonnepanelen?

Het installatieproces van zonnepanelen neemt meestal één dag in beslag, afhankelijk van de grootte van het systeem en de specifieke omstandigheden van het dak.

Wat gebeurt er tijdens een technische schouw en waarom is dit belangrijk?

Tijdens een technische schouw bekijken we uw dak en elektrische installatie om te bepalen of de geplande installatie haalbaar is. We controleren bijvoorbeeld of het dak sterk genoeg is, of de panelen passen en of de meterkast geschikt is.

Hoe zit het met de garantie op mijn zonnepanelen en omvormer?

Bij Stroomsimpel bieden we uitgebreide garanties op onze producten. De garantieperiode voor zonnepanelen en omvormers kan variëren afhankelijk van de fabrikant en het specifieke product.

Zijn mijn zonnepanelen verzekerd tegen schade of diefstal?

De meeste opstalverzekeringen dekken zonnepanelen tegen schade of diefstal, aangezien ze als onderdeel van het huis worden beschouwd. Het is echter verstandig om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te controleren of uw zonnepanelen onder uw huidige polis vallen en of er specifieke voorwaarden of beperkingen van toepassing zijn.

Hoe kan ik de prestaties van mijn zonnepanelen monitoren?

Bij Stroomsimpel zorgen wij ervoor dat uw zonnepanelen zijn aangesloten op het Enphase systeem. Hiermee kunt u live zien hoeveel stroom uw panelen opwekken en kunt u de prestaties op de voet volgen. Daarnaast kunnen wij ook op afstand meekijken en eventuele problemen snel opsporen.

Is jouw dak geschikt?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Binnen 1 minuut geregeld!

Snelle installatie: binnen 4 weken

Transparante communicatie en prijzen

InstallQ gecertificeerde monteurs